csütörtök, március 2

"A Malév Szabadjárata 4 hétvégén keresztül egy-egy repülőgépnyi, kalandvágyó utast visz el 4 különböző, népszerű európai városba. A négy járat házigazdája minden héten más és más magyar híresség (Szalay Balázs, Zséda, Talmácsi Gábor, Béres Alexandra) illetve a Malév egy-egy híres neves pilótája.

A járatra való felkerüléshez mindössze figyelem, gyorsaság, találékonyság és persze útlevél és fogkefe kell.

Az első helyszín Róma volt, ahova Szalay Balázs valamint Keszőce János kapitány és Gyulai Eszter másodpilóta vezetésével az a 100 szerencsés utazhatott, aki a Malév tesztjét a legjobban oldotta meg a kiválasztáson, melynek helyszínéről csak az utazás napján délelőtt 10 órakor értesülhettek a szemfüles utazni vágyók a Danubius rádióban valamint az interneten.
A Malév új generációs Boeing 737-es repülőgépe kora este szállt le az Örök városban, s miután mindenki elfoglalta a szobáját, éjszakai városnézésre indultak a Szabadjárat utasai, melynek során a város szinte valamennyi nevezetességét megcsodálhatták. A vacsora helyszíne egy igazi autentikus olasz pizzéria volt, ahol a játékosok a kulináris élvezeteknek hódolhattak. Természetesen a show sem maradhatott el: egy római bajnok pizzazsonglőr kápráztatta el fergeteges tudásával az utasokat két fogás elfogyasztása között. A pizzapörgetés csínját-bínját Szalay Balázs, a Dakart megjárt autóversenyző is elleste az olasz bajnoktól.
A jó hangulatú estét másnap reggel egy vidám tógás felvonulás követte, melynek során mind a 100 utas, akárcsak Szalay Balázs maga is, ókori római tógát öltött. A „tógában Rómában” program a Spanyol lépcsőnél egy közös fotóval kezdődött, majd a Trevi kút felé vették az irányt a szabadjáratosok, ahol az állandó nagy tömeg ellenére mind a 100 utas egyszerre dobhatott pénzérmét a kútba, ezzel mutatva, hogy vissza szeretnének még térni az olasz fővárosba. A Piazza Veneziát elhagyva a játékosok megcsodálhatták a Forum Romanumot valamint a Palatinus dombot. A tógás felvonulás a Colosseumnál ért véget, ahol ókori római centuriók ténylegesen is megkoronázták Szalay Balázst a „sivatag császárát”.



(Malév)

Nincsenek megjegyzések: