csütörtök, június 30

"Kedves Fiatalok!
Közel egy éve, mikor fonyódi EFOTT egyik lángossütőjénél vártam a soromra, még nem tudhattam, hogy az idén ismét az ország egyik legkedveltebb üdülőterületén, Velencén találkozunk.
Mindig örömmel gondolok ilyenkor saját diákéveimre, az őszinte, szókimondó vitákra éppúgy, mint a felhőtlen szórakozásra. Ez a korosztály még nyitott a világra, a diákok őszintén, barátsággal fordulnak egymás felé, még kevéssé érintették meg őket a rohanó világ emberpróbáló kihívásai; a gazdaság, a politika kíméletlen csatái. Ide még az új barátságok, a változatos programok, a buli, a koncertek és az esti sörözések hozzák a diákokat. A barátságokból olykor életre szóló kapcsolatok, a "bandázásból" évekig működő közösségek formálódnak. Szeretem a fiatalok társaságát, mert kertelés nélkül szembesítenek problémáikkal, nehézségeikkel, de sikereiknek is őszintén tudok örülni. Sokat dolgozom együtt fiatalokkal, mert segít abban, hogy ne szakadjak el a valóságtól, hogy magamban is megőrizzem azt az erőt, amely diákkoromban mozgatott.
Ezúttal is várom a személyes találkozást, az EFOTT egy-egy programján, sétálva a találkozó helyszínén, vagy ügyes-bajos dolgainkat megvitatva valamelyik rendezvénysátorban.
A szervezőknek nagyon sikeres programot, a résztvevőknek élményekben gazdag, feledhetetlen napokat kívánok! "

(Lamperth Mónika, EFOTT köszöntő)

Nincsenek megjegyzések: